Staden Trogir har en historia som sträcker sig mer än 2000 år tillbaks i tiden. År 1997 blev Trogir inskriven i UNESCO:s lista över världsarv.

Idag är Trogir en populär turistort med en gammal arkitektur. Staden med omnejd bjuder på ett stort utbud av restauranger och närhet till fina stränder.

Trogir ligger i närhet av Split, Kroatiens andra stad i storlek som bjuder på ett stort utbud på sevärdheter, shopping och restauranger. Där finns även färjeförbindelser till ett stort antal öar längs kusten.

 

Lägenheter till salu i Trogir

I Trogir belägen längs den Kroatiska delen av Adriatiska kusten ca 25 km från Split har MAPA-3 ett antal lägenheter för omgående försäljning.

Lägenheterna är belägna i områden i närheten av Trogirs gamla stadskärna. Lägenheterna är av hög standard och vissa fullt möblerade. MAPA-3 har fram tills idag byggt 75 lägenheter som i huvudsak sålts till kunder från övriga Europa. MAPA-3 planera för att bygga ytterligare c:a 75 lägenheter i samma områden. Lägenheter till salu i Trogir >

 

Den gamla stadskärnan i Trogir finns med på Unescos världsarvslista och kan erbjuda ett stort utbud av mysiga restauranger, butiker och även en liten marknad där man kan hitta det mesta.

Man kan lätt spendera timmar med att bara njuta av gamla byggnader och kloster som ligger inklämda längs trånga kullerstensgator. Nere längs med strandpromenaden trängs turister och båtfolk. Folkliv och musik råder så gott som dygnet runt.

På morgonen ersätts krogvimlet av marknadsvimmel. Det gäller att vara ute i god tid om man tar bilen till marknaden, köerna blir snabbt långa och långsamma. Många väljer att göra sina inköp tidigt på morgonen för att slippa köer men också för att undvika den värsta värmen. Priserna är något lägre än hemma i Sverige på grönsaker och frukt.

Rakt över gatan mitt emot den stora marknaden i Trogir ligger fiskemarknaden lite för sig. Mellan de stora handlarna sitter stadens fiskare och erbjuder nattens fångst i en liten låda.