Kroatien och Adriatiska havet – högklassigt och prisvärt

Med över 1.000 öar  i det blågröna vattnet i Adriatiska havet ses Kroatien som en av Europas finaste skatter. Med sitt stora kulturarv som t.ex romerska ruiner från den gamla romartiden, kristallklart hav och orörda stränder samt fantastisk medelhavsmat är Kroatien ett av Europas mest eftertraktade resmål. Därmed är Kroatien också ett av de intressantare länderna att investera i. Beläget bara några timmar från många större europeiska städer och med en fantastisk kuststräcka är Kroatien nu väl positionerat i den större ekonomiska zonen som EU medlemskapet innebär.

Vi på BoKroatien är din personliga förmedlare av lägenheter till  salu i Kroatien. Med köp av ett hus eller lägenhet i Kroatien, förvärvar du inte bara en fastighet, du kan också förverkliga din dröm i ett av de vackraste kustområdena i Europa.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0XbIR7e9PYM?rel=0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Varför köpa hus eller lägenhet i Kroatien ?

Ökad turism har bidragit till att alltfler upptäcker det vackra med Kroatien och bestämmer sig att investera i landets fastigheter. Priserna är fortfarande relativt låga jämförelsevis med Spanien eller Frankrike. Fastighetspriserna kommer naturligtvis, på sikt, att stiga för att konkurrera med Spanien och Frankrike medelhavsregioner.

Det som sätter Kroatiens kustområde före andra semesterdestinationer är dess fantastiska natur. Det är fåtal europeiska länder som har behållit alla dessa attraktiva gamla kvarter så intakta som Kroatien har gjort. Man vill inte ha en massturism som bygger på en överexploatering.

En annan fördel med att äga en fastighet vid havet är dess otroliga hyrespotential. De flesta kan efter 3-4 månaders uthyrning få ihop ett års avgifter för fastigheten.

Kroatien

 

Kroatien har mycket att erbjuda!

Tidigare under 60-80 talet var städerna Split och Dubrovnik stora resmål för charterturismen. Efter Balkankrigen har turismen hit tagit fart igen. Allt fler resenärer upptäcker den storslagna naturen, det kristallklara vattnet och den fina övärlden. Sommaren 2003 återkom bland annat Ving och Allways till Kroatien. Under 2014 ökade turism kraftigt från Sverige och även intresset av att köpa sitt semesterställe, prisbilden har börjat bli intressant, EU medlemsskapet har också bidragit med en ökad efterfrågan.

Beläget bara några timmar från många större europeiska städer och med en fantastisk kuststräcka är Kroatien väl positionerat för en framtida integrering i den större ekonomiska zonen som EU innebär.

Kroatien håller på att bli ett av Europas mest eftertraktade resmål och därmed också ett av de intressantare investerings länderna inom turism, inte bara i Europa utan i hela världen.